Vecka 4 – Första träningsperioden avklarad

Se där – nu är första månadens träning avklarad!

Den här veckan var en vilovecka, vilket låter betydligt mer inaktivt än vad det blev i verkligheten. Träningsschemat innehöll tre pass istället för de normala fyra.

Nu börjar träningen flyta på riktigt skönt känns det som. De första veckornas besvär med trilskande hälsenor och höfter efter löpningen är helt borta vilket är skönt. Och som ett brev på posten så börjar vikten smyga sig neråt så sakta också vilket alltid är trevligt.

Helgen har varit helt träningsfri vilket var skönt. Istället har det bakats bröd och fika hela förmiddagen idag eftersom vi hade vÃ¥r traditionsenliga ”after-bike”-fika för Hisingscyklisterna som var ute pÃ¥ säsongens näst sista träningsrunda idag. Riktigt strongt av de som körde fÃ¥r jag säga med tanke pÃ¥ hur vädret varit i Göteborg den sista tiden.

Totalt blev det cirka 30 stycken som dök upp. En del hade dock ”fuskat” och kom civila eftersom dom hoppat över träningsrundan. Alltid trevligt att ha trevliga människor runt sig!

Nästa vecka är det dags för träningsperiod två. På Aktivitus-schemat står det att det är dags att skruva upp intensiteten och öka längden på passen. Yey!!

2 tankar kring ”Vecka 4 – Första träningsperioden avklarad

  1. Hej Johan
    Varje ”period” i mitt schema är gjord som fyra veckor där tre är ”träningsveckor” och den fjärde ”vilovecka”. Under den sista veckan är det en smula mindre träning innan intensiteten vrids upp ett snäpp i den efterföljande perioden.
    Det finns också viss upptappning inne i varje period.

    Läs gärna mer på Aktivitus hemsida. Det är dom som hjälpt mig med mitt träningsprogram.
    http://www.aktivitus.se/

Lämna ett svar