Jösses, det här känns ju inte som en planterad artikel…

Öppnade tidningen och läste den ”chockerande” nyheten i GP att Sodastream-vatten är värre för miljön än buteljerat vatten. Jämte artikeln fanns en annan som berättade om att försäljningen av just buteljerat vatten går ner.

Min första tanke innan jag ens läst artiklarna var ”snacka om att bryggerinäringen jublar idag när dom lyckats plantera en pressrelease på det sättet” samtidigt som försäljningen av deras ”money for nothing”-produkt buteljerat vatten som sagt minskar. Och inte blev det bättre efter att jag läst dom.

Visst, att transportera kolsyrepatronerna genom Europa känns ju inte direkt helsmart, men argumentet att apparaterna delvis är tillverkade i Kina kändes bara patetiskt. Herre gud, vad tillverkas inte i Kina numera? Nä, det här luktar illa.

Och i en artikel i Aftonbladet jiddrar Jens Spendrup om ”Tycker man att klorsmak är stimulerande, sÃ¥ kan man välja att dricka sodastreamat vatten i stället”. Gäsp…

Grattis bryggeribranschen, där lyckades ni bra med PR-arbetet mot tidningarna. Men jag köper det inte. Inte pÃ¥ lÃ¥nga vägar…

» Aftonbladet

En tanke kring ”Jösses, det här känns ju inte som en planterad artikel…

  1. Men vad i…? När jag läste nyheten ströp jag katten – den flämtade ut koldioxid in i det sista… Men nu har jag gott samvete!

Lämna ett svar