Här kommer receptet pÃ¥ frukt- och nötbrödet frÃ¥n dagens hck-fika pÃ¥ allmän begäran. Receptet är hämtat frÃ¥n ICA’s receptbank.
Ingredienser (räcker till 2 bröd)
ca 1 kg frukt och nötter, t ex 250 g torkade aprikoser, 250 g russin, 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g)
10 dl vetemjöl
8 dl rågmjöl
1 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Hacka nötter och frukt grovt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner frukt och nötter. Häll i sirap och filmjölk och rör om väl. Fördela smeten i 2 smorda brödformar.
3. Grädda bröden ca 2 timmar i nedre delen av ugnen. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under en handduk
» ICA