Tolvslaget på Trafalgar Square

Trafalgar Square. Foto: Christer Hedberg | christerhedberg.se

Trafalgar Square. Foto: Christer Hedberg | christerhedberg.se

Nyårsnatt på Trafalgar Square. Hundratusentals londonbor, turister och en och annan förvirrad japan har letat sig fram till Trafalgar Square. Några kilometer bort skjuts ett enormt fyrverkeri av längs Themsen för att fira starten av OS-året 2012, men platserna längs vattnet har varit fulla sen tidigt på kvällen.

Vi som samlats på Trafalgar Square följer fyrverkeriet på storbildsskärmar. Trots en småkylig natt och duggregn i luften går de engelska tjejerna runt i alldeles för lite kläder. Kortkort och tunt linne som för länge sedan är genomblött. Det kostar helt klart att ligga på topp.

När klockan slår tolv brakar vrålet loss. Hej då 2011, hej 2012.

Lämna ett svar