Road ID – enkel men viktig säkerhetsdetalj

På årets Vätternrunda vurpade en klubbkompis rejält och fick en ordentlig hjärnskakning – ordentlig nog att han inte mindes vad han hette när han vaknade till. Och vi andra i klungan kände honom egentligen bara till förnamnet. Han hade, precis som alla vi andra, ingen id-handling med sig. Det var verkligen riktigt läskigt. Detta fick mig att börja fundera på hur ofta vi cyklister befinner oss ute på vägarna – antingen ensamma eller i grupp. Inte fasiken har vi id med oss.

Det amerikanska företaget Road ID har en lösning på detta. Dom tillverkar arm- och fotband som är försedda med en lasergraverad id-bricka. Man väljer själv vilka uppgifter man vill ha med på brickan.

Jag har inte sett nån liknande produkt här i Sverige men eftersom Road ID säljer sina produkter på internet är det busenkelt att beställa från deras sajt.

» Road ID’s hemsida

Lämna ett svar