Längtar till värmen, längtar till Mallorca

– ”Pust…ååååhej…Kom…igen…ett….tramptag till….och ett….till….åååå…hej!”

Ungefär så gick tankarna i mitt huvud när jag alldeles för otränad och alldeles för tung gav mig ut på den rejäla bergsrundan på Mallorca på påsken i år. Jag hade ju kört här tidigare och då hade det ju gått bra. Att det var 20 år (och minst lika många kilon) mellan de två tillfällena var liksom inget jag reflekterade över innan. Oh boy! Belöningen blev en gryyyyym utförlöpa på många långa och sköna kilometer. Jag struntade i att det ösregnade och swoshade förbi bil efter bil utför. Oslagbart!
Klädd i fel kläder, blöt och helt slut träffade jag resten av gänget som stod och huttrade vid ett vägfik och ville iväg för att inte börja frysa ännu värre. Resultatet blev att jag gick helt torr pÃ¥ energi. Berget-Christer: 1-0…

Men berget står ju kvar så nästa år är det fasiken dags för revansch!


Morgonsamling utanför hotellet

Nu reser jag så klart inte till Mallorca bara för att besegra ett berg. Minst lika mycket ser jag fram emot all god mat längs rundorna, alla sköna och avslappnade cyklister från hela landet som är på hotellet, de grymma vägarna och de mysiga byarna man kör igenom titt som tätt.


Ännu en liten fin by

Pia på Life & Style Travel som arrangerar resan säger att det blir en herrans massa cyklister som åker ner från Sverige och Danmark med henne men att hon lyckats få loss ännu fler platser. Vill du med? Klicka på länken här nedanför så kan du läsa mer.

» Mer om lägret

Lämna ett svar