Ordning och reda

Ett tips som jag fått av flera av de erfarna PBP-cyklisterna är att ha pengar, kreditkort och viktigast av allt – boken där man skall få alla sina stämplar i kontrollerna under Paris-Brest-Paris – i en väska runt halsen.

I lördags slank jag in i en av stans friluftsbutiker och hittade en väska som jag fastnade för. Det var en vattentät kameraväska från Haglöfs som heter Watatait Camera Pouch.

Den är gjord i ett rejält genomskinligt plastmaterial som man sen satt sånt där nätmaterial på baksidan som det brukar vara på ryggsidan av en ryggsäck. För att hålla fukten borta är det dels en dubbel ziplockspärr och sen en dubbel kardborre som man viker ner. Men trots detta blir den platt och smidig.

Halsbandet är i en stark orange färg och har en pryl som gör att man kan justera längden väldigt enkelt.

Att väskan har en genomskinlig framsida tror jag är bra med tanke på att jag säkerligen kommer vara skönt snurrig i skallen efter alla timmar på cykeln under loppet. För att slippa se ut som en neurotisk person med tvångstankar som öppnar och stänger väskan gång på gång för att se om boken verkligen kom med är det bara att kolla i fönstret.

Jag kommer köra med väskan på Nationaldagsloppet och Vätternrundan för att kolla att allt funkar.

» Haglöfs

Gillade du den här artikeln? Prenumerera då på min RSS Feed!

Lämna ett svar