Så jäkligt var årets PBP

Att årets Paris-Brest-Paris var ovanligt tufft hade alla vi som deltog på känn. Var var all den sköna värme som alla pratade om och som vi längtat efter liksom?!

Exakt hur brutal årets upplaga var fick vi ett bevis för idag när den svenska samordnaren Bengt Sandborgh summerar årets lopp.

Hela 30% av de som kom till start tvingades bryta. En tredjedel!! Och då ska man ändå komma ihåg att alla deltagare har klarat av sina kvalificeringslopp och är bra fysiskt förberedda.

Glädjande nog var siffran för antal som brutit bara 17.5% för de svenska deltagarna. Att säga att vi svenskar blivit härdade på sånt här skitväder under året är ju knappast nån överdrift…

Av de 91 startande svenskarna var fyra kvinnor. Alla dessa tog sig i mål vilket så klart är superstrongt!

Tydligen har 1956 år upplaga av PBP tidigare bedömts vara den jäkligaste, men årets sägs vara i paritet med den.

Fan va sjukt stolt jag är över att ha fixat det!!!

5 tankar kring ”Så jäkligt var årets PBP

  1. Som vÃ¥r amerikanske campingkamrat sa ” It was an experience in pain”.

    SÃ¥ var GLAD och STOLT!!

  2. Det var bra mycket tuffare än jag räknat med. Det kändes ganska hopplöst ett tag. Men när man väl kom i mål och fick lite vin i kroppen så kändes det bara bra igen.
    Bra kämpat bra cyklat Christer. Bon courage!!
    /Johan

  3. Bra cyklat Christer och en fin insidesbevakning från det märkliga och härliga PBP. Jag instämmer oxå med Johan Mölleborns reflektion att det var tuffare är förväntat. Men visst fanken gick det vägen och det med besked för svenskarna.

Lämna ett svar