Smärre informationsstress inför PBP

Bekräftelsen från Frankrike på att man var anmäld och godkänd som deltagare på Paris-Brest-Paris skickades hem i ett mail.

Nummer 3952, det är jag det!

Med i mailet var en packad fil också. Igår kväll var resten av familjen på Way Out West-festivalen här i Göteborg så då passade jag på att läsa igenom det som fanns i den filen.

Den packade filen visade sig innehålla 23 (!!!) tätskrivna dokument som i detalj, och då menar jag i detalj, beskriver exakt hur man skall gå tillväga ända från det man anländer innan loppet tills då man åker hem igen. Nu vet jag till och med var jag förväntas ställa cykeln efter att den inspekterats och godkänts och jag skall gå och hämta mina dokument.

Den första tanken var ”Nu ha fransmännen banne mig fÃ¥tt baguette-fnatt!”, fast när jag en timma senare läst igenom allt är jag istället imponerad.

Utmaningen för arrangörerna är ju att försöka skapa ett flyt på en liten yta innan loppet för 5.000 virriga och småstressade deltagare från i princip hela världen som talar en massa olika språk. Då är det nog lika bra att vara stenhårda på vad som gäller redan från början.

Man trycker mycket på att man skall sköta sig längs banan, inte pinka mitt inne i byarna och vara trevlig mot de frivilliga funktionärerna under hela loppet och så vidare. Bryter man mot nån regel (som t ex att gå på fotbollsplanen vid starten) får man tidstillägg.

Just det här med tidstillägg finns det massor av. Men det är ju helt rätt det med. Är det nåt vi alla kommer ha järnkoll på under loppet är det ju vår egna tid så att vi inte missar de olika spärrtiderna i depåerna. Ett tidstilägg är nog det smartaste straffet.

Men ändå. Jämfört med ett svenskt motionslopp blev man ju lite småchockad vid första anblicken. 23 dokument! Vill du läsa dom så finns dom på länken här nedan.

» Hämta hem mina dokument från PBP

5 tankar kring ”Smärre informationsstress inför PBP

 1. Jädrar vilken seriös lunta att läsa! Nästan som vore det tyskar som lå bakom ;-)
  Du, det är händelsevis inte så att du kommer att köra med en Audax GPS tracker?

 2. Hej Ola
  Den verkar spännande men jag tog beslutet att försöka köra med så lite teknik som möjligt på cykeln. Det enda i teknikväg jag har med mig är en mobiltelefon oh min cykeldator. Ju mindre som kan strula desto bättre.
  Men du kommer kunna följa min framfart här på bloggen i alla fall under loppet.

 3. Vi såg i GP idag att resten av familjen var i Slottskogen. ;-)

  Hälsa!

  /Lillebror Claes med familj

 4. Ha, och vi som får klagomål att våra 6 sidor regler för motionslopp i Sverige är föööööööörrrrr mycket.

Lämna ett svar