Hobbymekande av död dator

Förr gick jag igenom traven med VHS-band som samlades på hög vid videoapparaten nån gång om året, men numera är det snarare en trave DVD- och CD-skivor som samlas på mediacentret som behöver gås igenom då och då. Idag var det dags.
1204576156_aspx.jpg
Nitton skivor in i kollandet gav min Macintosh upp. Den vägrade helt enkelt starta mer än att den tände ljuset på skärmen. Alla knep med olika magiska knapptryckningar testades utan lyckligt resultat. Skivan satt där den satt och datorn vägrade starta.

Efter nån timma satt jag till och med och tittade på olika vilda beskrivningar på hur man kan plocka isär sin bärbara dator och skruva upp själva dvd-spelaren för att komma åt skivan som trilskades. Liiiiite för vilt för min smak.

Som ett sista försök testade jag ett tips som jag hittade på en sajt som heter Silver Mac som går ut på att man helt enkelt stoppar in en bit kartong i cd-spelarens öppning och hindrar skivan från att snurra, vilket skulle göra att datorn skulle besluta sig för att mata ut skivan.

Och ta mig tusan – ut kom skivan.

Tonvis av god karma till alla hjälpsamma människor på internet!

» Tipset på Silver Mac

Lämna ett svar