Ljudet av en vurpa

christerhedberg_020809_130715_064

Ljudet av en vurpa är nåt av det mest läskiga man kan höra som cyklist. Först det mekaniska ljudet när styren hakar i, däck touchar varandra och cyklister panikbromsar. Redan då vet man att det här inte kan sluta väl, men ändå hinner man inte reagera.

Sen kommer ljudet av själva krashen. Cyklar som välter, cyklister som skriker och sen det utdragna braket när fler och fler dras med.

Ljudet av en vurpa är inte ljudet man vill höra som cyklist…

Vurpan på bilden är från damernas världscuplopp i Vårgårda i söndags som jag följde från fotomotorcykel. Av det första ljudet att döma var det några tjejer, den ena tyvärr Emilia Fahlin, som krokade i varandras styren. Jag hann bara reagera med att svänga bak kameran över axeln och hoppas på att jag lyckades fånga vad som hände. Sekundrarna efter bilden togs låg det cyklister i backen över hela vägens bredd.

2 tankar kring ”Ljudet av en vurpa

  1. Grymt bra bild Christer, det gäller att vara med då det händer. Klungolyckor är alltid otrevliga.

    Själv ligger jag inne med fin tennisarmbåge, orkar knappt hålla i kameran. Så jag kan inte vara på plats och jobba i år.

    Keep up the good work.

    /johan

Lämna ett svar