Eddie Izzard utbrytarkungen (1987)

(English translation below…)
1987 var jag och min kompis Krister ute på tågluff. Efter att ha avverkat Paris och Mallorca drog vi oss bort mot Italien. Men efter några dagar i Italien fick Krister nog av luffarlivet och bestämde sig för att åka hem, något jag inte alls kände för. Så utan att fundera satte jag av med riktning mot Skottland.

I Edinburgh var det festival och ett jäkla ös. Då tog jag de här tre bilderna på en gatuunderhållare. Idag 23 år senare tittade jag igenom bilderna och ser att killen som är utbrytarkung är en av mina största hjältar idag – Eddie Izzard.

In 1987, me and my friend Krister out on an interrail holiday around Europe. After having visited Paris and Majorca we went to Italy. But after a few days in Italy Krister had had enough of the vagabond life and decided to go home. I on the other hand set off with the direction of Scotland.

In Edinburgh there were a festival going on. It was during that festival that I took the three photos of an (for me at least) unknown street entertainer. Today, 23 years later I looked through the pictures and see that the guy who is doing his Houdini trick is one of my greatest heroes today – Eddie Izzard.

Eddie Izzard @ Edinburgh (1987). Foto: Christer Hedberg | christerhedberg.se

Eddie Izzard @ Edinburgh (1987). Foto: Christer Hedberg | christerhedberg.se

Eddie Izzard @ Edinburgh (1987). Foto: Christer Hedberg |  christerhedberg.se

Creative Commons License
Please link back to this blog post if you use the photos on your blog.

2 tankar kring ”Eddie Izzard utbrytarkungen (1987)

  1. Wow! Inte direkt den executive transvestite vi är vana att se. Det här måste ge högsta tänkbara Jag-Mötte-Lassie-poäng, eller?

  2. Hehe. Helt rätt. Visst är det oslagbart många Lassie-poäng på det? :-)
    När jag såg bilderna igår kom jag ihåg att killen som höll på med kedjorna var grymt duktig och hade en skitstor publik. Sen såg jag ansiktet :-)

Lämna ett svar