Mallorca onsdag – Blixtar och dunder! Och massor regn!

Idag hade vi en runda på 150 km planerad med stopp i Petra där en massa svenska cyklister stämt träff för fika. Men efter att ha kommit iväg sent och haft ett evigt tjafs om vägval i i princip varje större korsning började tiden rinna iväg för att hinna fram till fikat så vi fick korta av rundan en smula.

Framme i Petra hade en massa svenskar samlats. Det var riktigt kul att träffa en massa folk som man stött på här på Mallorca tidigare, cyklat olika lopp i Sverige eller pratat med på Cykeldagarna i Falun. Jag träffade också några av de som körde 20-milaren med oss här på Mallorca förra året som ville köra i år också. Kul!

Säga vad man vill om Lygnens Venner, men medlemmar med röstresurser finns det gott om. ”Trampa!” ropat längst bak i klungan blev ”Lucka!” mitt i klungan och ”Punka!” längst fram i klungan. Total förvirring. Att skrika kommandon i klungan brukar fungera illa i vanliga fall och fungerade extremt illa idag. Och att i en nerförsbacke skilja nÃ¥t som skriks ut som är en lustighet frÃ¥n nÃ¥t som t ex ”Punka!” är stört omöjligt. Vi var helt enkelt ett för stort gäng.

En stund efter fikat valde en del att korta av rundan och svänga hemåt men fem av oss fortsatte som planerat.

När vi stannade för en andra fika på rundan öppnade himlen sig fullständigt. Under smått kaosartade former förflyttade vi oss inomhus samtidigt som det började åska och mullra rejält.

Med fem mil kvar hem var det bara att bita ihop och göra det bästa av situationen, dvs trampa på. På vissa ställen var vattensamlingarna så djupa att fälgen försvann under vattenytan. Med tanke på att det är en hel del rejäla hålor i vägarna här på ön var det nästan otroligt att ingen av oss körde ner i en.

Eftersom jag missat att packa ner regnjackan inför dagens runda (korkat!!) frös jag ganska rejält stundtals så jag fick kompensera med att trampa på ordentligt i uppförsbackarna för att hålla temperaturen uppe.

Med morgonens avkortningar blev dagens runda 125 kilometer. Helt okej. Visst skulle vi kunnat ha lagt till en knorr på slutet men kylan och ösregnet tog musten ur oss så vi får ta igen den sträckan en annan dag.

Väl hemma var det snabbt av med allt och ner i ännu ett ljummet bad. Men efteråt skakade jag ordentligt av nerkylningen så nu ligger jag nerbäddad i min säng och skriver det här för att få upp värmen.

Imorgon väntar ännu en runda på runt 150 kilometer. Förhoppningsvis körs den i ett trevligare väder än idag. Eller så kommer jag förhoppningsvis ihåg att packa ner rätt grejer så att jag åtminstone inte behöver frysa i regnet.

Gillade du den här artikeln? Prenumerera då på min RSS Feed!

2 tankar kring ”Mallorca onsdag – Blixtar och dunder! Och massor regn!

  1. Hur är vädret där nere? Är det regn hela tiden som det ser ut att vara på olika vädersidor?

Lämna ett svar