Circus on Fire

Circus on Fire. Foto: Christer Hedberg | christerhedberg.se

Backstage på Brewhouse i Göteborg. Förbandet står på scen och i mörkret bakom scenen träffar jag bandet Circus on Fire som strax skall gå på. Tanken är att en bandbild skall tas, men det enda ljuset som finns är en 25-wattslampa som dessutom är rejält nerdimmad så att den bara fungerar som knapphändig ledbelysning. Personalen backstage är inte pigg på att jag skall använda blixt. Inte de bästa förutsättningarna helt klart. Och strax skall bandet upp på scen. Vad göra..?

Lösningen blir att låta de tre bandmedlemmarna så under lampan en och en och titta upp mot den så att deras ansikten fångar det lilla ljus som finns. Slutartiden blir ändå skrattretande långsam men efter några försök blir det skarpt trots att bilderna tas handhållet. Hemma i datorn sätter jag ihop de tre bilderna till en bild som blir lite Queen-inspirerad.

Några månader senare är bandet upplöst. Hur tolkar man det? Att jag skall hålla mig borta från bandbilds-fotograferandet?

» Se bilderna från konserten

Creative Commons License
Vänligen länka tillbaka till denna sida om du använder bilden.

Lämna ett svar