Down on Skid Row

Down on Skid Row. Bowery / Spring Street. Foto: Christer Hedberg | christerhedberg.se

Området runt Bowery , New York har varit ett riktigt tufft område. På 30-talet gick området under öknamnet Skid Row, som de ruffaste delarna i amerikanska brukade få. Fortfarande är det ganska rufft i vissa partier även om gentrifieringen, och med det bostadsrätter, baristabarer och hippa butiker, tar över mer och mer.

I hörnet Bowery / Spring Street finns en fin gammal byggnad som kan ha varit en bank eller liknande tidigare. Idag ser den igenbommad ut med ytterväggarna belamrade med graffiti som fylls på hela tiden. Varje gång man går förbi finns något nytt att se. Stökigt och fult kan man tycka, men jag gillar det huset.

Frågan är hur länge väggen kommer finnas kvar i dagens form. Snart är det kanske en svindyr modebutik eller lyxiga lägenheter i huset.

» Se byggnaden på Google Maps
» Se fler av mina bilder från New York

Lämna ett svar